top of page
  • Writer's pictureNieuwsblad

Bedrijven & start-ups uit Gent netwerken op online evenement: Artikel uit De Gentenaar

Updated: Mar 13, 2023

GENT - Tot en met 3 december vindt het online evenement ‘The Big Score’ plaats. Normaal gaat het ‘fysiek’ door in de Ghelamco Arena, maar door de coronamaatregelen kwam een virtueel alternatief. De opzet van de driedaagse is om start-ups, gevestigde bedrijven en investeerders online in contact te brengen met elkaar. De Gentenaar zet drie ondernemers uit het Gentse en hun product in de kijker.


Brighter Bins van Noman Ahmed (43): “Wij maken een ‘Google Maps’ van vuilnisbakken”

Eén van de opvallendste deelnemers is de Noman Ahmed (43). In 2017 richtte hij samen met een vriend het bedrijf SmartEnds op en nu werken ze aan hun ‘Brighter Bins’ “Ons concept is simpel: Je plaatst een camera met een sensor in een publieke vuilnisbak en die geeft een update over hoe vol de vuilnisbak is. Via een ‘Google Maps’ van vuilnisbakken krijg je dan een overzicht over hoe vol de vuilnisbakken zijn”, zegt Noman.


De Bins staan al in tien verschillende landen. Het bedrijf wil nu voet aan de grond krijgen in Vlaanderen en in Gent. ‘The Big Score’ is daarom belangrijk voor Noman om contacten te leggen met Stad Gent. “Ik durf te zeggen dat we IVAGO met onze Brighter Bins 40% efficiënter kunnen laten werken. Door onze ‘Google Maps’ zullen ze automatisch een ronde krijgen waar de vuilnisbakken volzitten. Zo werken zij sneller, is er minder verkeersdrukte in de stad en daalt de CO2-uitstoot.”Lees het volledige artikel op:

Comments


bottom of page